
 

DAC GT & CSGT | Frequently Asked Questions 

 

No.  Question Response 

1 How does being a Disable Veteran 
Owned business impact the selection 
process?  

SCE encourages Diverse Business Enterprises 
(DBEs) to participate in the solicitations, 
however it does not directly impact the 
selection process (e.g. There is not an adder 
applied to DBEs).  
 
Information on SCE’s Supplier Diversity Program 
can be found on the following SCE website:  
 
https://www.sce.com/ja/partners/buying-
selling/supplier-diversity 
 

2 What needs to be in an Environmental 
Review Letter? 

Please refer to 'Section 6.02 - Offer Instructions' of 
the Spring 2021 DAC-GT 3 & CSGT 3 Participant 
Instructions for details on what is needed as part of 
the Environmental Review Letter. 
 

3 Is evidence of a complete 
interconnection application submitted 
to SCE sufficient for the interconnection 
evidence?  

Please refer to 'Section 2.01(d) - DAC-GT Project 
Eligibility Requirements' and 'Section 3.01(d) - CSGT 
Project Eligibility Requirements' of the Spring 2021 
DAC-GT 3 & CSGT 3 Participant Instructions for 
details on SCE's interconnection requirements. 
 

4 Who is responsible for enrolling 
customers to the DAC-GT and CSGT 
programs? 

SCE is responsible for enrolling customers into both 
the DAC-GT and CSGT programs. However, with 
respect to the CSGT program, the project sponsor(s) 
are encouraged to help conduct outreach and 
recruit subscribers to their sponsored project, they 
are not contractually obligated to enroll the 
customers. 
 

5 Will SCE pay for unsubscribed energy? Yes, pursuant the DAC Power Purchase Agreement 
(PPA), SCE purchases all energy (i.e., even if a project 
is not fully subscribed). 
 

6 Under Contract Length, why does one 
Offer require a 10-year delivery term (as 
opposed to 20)? 

SCE prefers a 10-year offer and uses this as a basis of 
comparison against all offer terms. SCE encourages 
competitive offers of various term lengths. 
 

7 Can a project with a Generator 
Interconnection Agreement (GIA) larger 
than the project capacity limits submit 
an offer? 

Yes, a project with a GIA larger than the project 
capacity limits may submit an offer into the 
programs, provided that the project meets the 

https://www.sce.com/ja/partners/buying-selling/supplier-diversity
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eligibility requirements of the project size (0.5 - 20 
MW for DAC and 4.39 MW or less for CSGT). 

8 Do both Disadvantaged Community 
Green Tariff (DAC-GT) and Community 
Solar Green Tariff (CSGT) programs 
provide a bill discount to participating 
customers? 

Both the DAC-GT and CSGT programs provide a 20% 
bill discount from a participant's otherwise 
applicable rate.  

9 For the CSGT program, what is needed 
for the Sponsor Letter of Commitment? 
 
 

Please refer to ‘Section 3.01(q) – CSGT Project 
Eligibility Requirements’ of the Spring 2021 DAC-GT 
3 & CSGT 3 Participant Instructions for details on 
what is needed as part of the Sponsor Letter of 
Commitment 
 

10 Are there any CSGT specific 
prioritizations as a part of the RFO 
 
 

Please refer to ‘Section 5.06 – Preferences’ of the 
Spring 2021 DAC-GT 3 & CSGT 3 Participant 
Instructions for any CSGT specific prioritizations 

11 Where can I find more information on 
CSGT project sponsor eligibility and 
responsibilities? 

Please refer to SCE's DAC-CSGT Sponsors Fact Sheet 
(https://www.sce.com/sites/default/files/inline-
files/DAC-CSGT_SponsorsFactsheet.pdf) 
 

12 Can we leverage existing facilities? No. Eligible projects must be new facilities.  
 

13 Can you please confirm if energy storage 
systems paired with solar PV systems 
are eligible for these RFOs? 

Energy Storage paired systems with solar PV systems 
are not eligible for this RFO. Please refer to the RFO 
Instructions for eligibility criteria. 
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